Bezelyeyinin her türlüsünü severim ama çorbasını hiç yapmamistim ilk kez yaptım çok sevdik ☺️
Malzemeler:
350 Gr kadar bezelye
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kadar zeytinyağ
3 yemek kaşığı un
1/2 su bardagi süt
1 su bardağı et suyu
4 su bardağı su
Bol dereotu
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Yağları tencereye alın eriyince küp küp dogranmis soğanı katın biraz kavurup un ekleyin.Bir kaç dakika kavrulunca süt,etsuyu,su ,bezelye ,tuz,karabiber ekleyip pişmeye bırakın.Bezelyeler yumusayunca blender ile çekin .Sulu ise kıvamını zevkinize göre ayarlayin su ekleyebilirsiniz .İnce kıyılmış dereotlarini ekleyip birkaç dakika kadar daha pişirip altını kapatın .Kıtır ekmekle servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder