4 Temmuz 2023 Salı

SEBZELİ LAZANYA

 



Lazanya bizim evin en sevilen yemeklerindendir.
Bu kez kıyma harcına sebzeler ekledim daha lezzetli ve daha besleyici oldu😉


Malzemeler:

10 yaprak lazanya ( barilla)
Yarım kg kıyma
1 adet kurusoğan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağ ( yada üç yk siviyag)
2 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber

Beşamel için:

3 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için kaşar rendesi

Yapılışı:

Kıymayı tencereye alıp yarım su bardağı su koyup biraz pişirin.
Yemeklik doğranmış sogani katın ,yağ ekleyin .Soyulmuş rendelenmiş havuc ve kabağı da ilave edip salça katın.Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın karışıma ekleyin.Bir çay bardağı daha su katıp tuz,karabiber ilavesi ile pişirin.Bu pişerken başka bir  tencereye tereyağ koyun eriyince un ekleyip bir kaç dakika kavurun.Sutu ekleyip tuz,bol karabiber ile besameli hazırlayın.Pütür olursa blenderda çekin.Borcama ( küçük kare kullandım) önce kıyma harci koyun sonra lazanya sonra beşamel kıyma lazanya beşamel kıyma şeklinde beş kat döşeyin.en üstte kıyma olsun.kiymanin üzerine kaşar rendesi döküp 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Barilla marka lazanyayi ıslatmak yumuşatmak gerekmiyor direkt döşeyin.Kiyma ve beşamel sıcak olmalı


Hiç yorum yok: