Merhaba dostlar
Daha önce sık sık yaptığım kırpık böreğini bu kez kabaklı yaptım nefis oldu .Nasıl mi yaptım işte tarifi:
Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet kabak
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
İki üç dal taze soğan
Bol dereotu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için taze kaşar
Yapılışı:
Derin bir kaseye yufkaları elinizle ufak ufak didikleyin ya da bir parmak kalinliginda bıçakla kesin.Kabakları soyup rendeleyip elinizle suyunu sıkın.Dereotu ve taze soğanları ince ince kıyın.Buyuk bir kasede sütü yumurta ile çırpın.İcine kıyılmış yufkaları ,rendelenip suyu sıkılmış kabakları katıp kaşıkla karıştırın.Bol dereotu ,taze soğan ,tuz,baharatları ekleyip yine kaşık ile bir güzel karıştırıp yağlanmis büyük kare borcama dökün.Onceden 200 derecede ısınmış fırına koyup pişirin.
Pismeye yakın çıkarıp rende kaşar döküp yine üzeri kızarana kadar fırına koyun.Kasarlar kızarınca fırından çıkarın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder