Evdeki Erik reçeli ile yaptığım harika bir tarif bu turta.
Farklı reçeller ile de deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un ( 2,5 - 3 su bardağı)
Bir kase erik reçeli
Yapılışı:
Reçel hariç diğer malzemeler ile hamuru hazırlayın .Portakal kadar bir parça ayırıp buzlukda kırk beş dakika bekletin.Kalan hamuru turta kalıbına elinizle bastırarak yayın.Üzerine reçeli döşeyin.Buzlukdaki parçayı alıp reçelin üzerine rendeleyerek serpiştirin .180 derece de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Çikarip ılınınca servis yapın.Yanina sade dondurma yakışacaktır .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder