Hayırlı cumalar, hayırlı kandiller.
Bugün severek sık sık tükettiğim kapya biberli bir tarifim var.Derin dondurucuya attığım biberlerle kışın da kurtarıcı bir tarif oluyor.
Malzemeler:
250 Gr süzme yoğurt
3 adet kapya biber
Bir avuç ceviz içi
3 -4 yemek kaşığı zeytinyağı
Birkaç dal maydanoz
2 diş sarimsak
Tuz
Yapılışı:
Bir tencereye zeytinyağı koyup közlenmis kapyalari bir kaç dakika kavurun,içine iri kıyım ceviz içlerini de atıp bir kaç dakika daha kavurup tuz ekleyip altını kapatın.Bir kasede az tuz ve sarımsak ile karıştırdığınız süzme yoğurdun ortasını havuz gibi açıp cevizli kapyalari koyun.Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip servis edin.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder