17 Ekim 2022 Pazartesi

ELMALI MUHALLEBİLİ TART VE MİSAFİR MENÜSÜ

 









Mutlu haftalar ☺️

Haftaya cumartesi günü gelen misafirlerime yaptigim elmalı tart tarifi ile başlamak istedim.

Menüde; zeytinyağli biber dolması,.

kıymalı bohça böreği,mercimekli köfte,kuru börülce salatası,çikolatalı yassı kurabiye ve elmalı tart vardı.Bu tartı ilk kez yaptım muhallebi elma uyumu güzel oldu.


Malzemeler:


Tart hamuru için:


80  Gr oda ısısında yumuşamış tereyağ

1 çay bardağı zeytinyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un( 2,5  3 su bardağı kadar)


Muhallebi için:


500 ml süt

1 yumurta

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya


Üzeri için 


3 adet elma

2 yemek kaşığı kadar pudra şekeri


Yapılışı:


Tart malzemelerini derin bir kaseye alın.Unu azar azar kontrollü olarak ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur olunca buzdolabında yirmi dakika kadar dinlendirin.Hamur dinlenirken muhallebiyi karıştırarak pişirin.Topak olursa blenderden geçirin.

Muhallebinin İlk sıcaklığı çıkınca dolaptaki hamuru tart kalıbına yayın üzerine muhallebiyi dökün.Elmalari yıkayıp kabuklarıyla yarım ay doğrayip muhallebinin üzerine dizin .180 derecede yaktiginiz fırında kızarana kadar pişirin.Pişen tartı fırından alın soğuyunca pudra şekeri serpip servis edin.Afiyet olsun .

Hiç yorum yok: