Merhaba.Rengine , tadına bayıldığım erik reçeli tarifim var bugün.
Malzemeler:
1 kg mürdüm eriği
1 kg toz şeker
1 yemek kaşığı limonsuyu
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 kahve fincanı su
Yapılışı:
Aksamdan erikleri yıkayıp,çekirdek
lerini çıkarıp dörde bölün,şekerleyin.
Sabah tencereye alıp bir kahve fincani su koyup pişmeye bırakın.Yaklasik yirmi dakika sonra limonsuyu koyun pişmeye devam etsin ,tereyağı ekleyin.
Beş dakika daha pişirin .Pişme kıvamını porselen tabağa reçel dökerek anlayabilirsiniz.Akmiyor damla şeklinde kalıyorsa pişmiş demektir.Pişen reçeli kavanozlara alıp ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder