Herkese mutlu hafta sonları dilerim
Dün akşamki misafirlerime yaptigim Rum mezesinin tarifini vericem bugün.
İsterseniz çay saatinde de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 küçük kırmızı soğan
Bol maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyag
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Yapılışı:
Mercimeği yıkayıp süzüp tencereye alın.İki su bardağı su koyup suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin,bir kaseye geçirin.Sicakken içine bir kaşık tereyağ koyun içinde erisin.(arada bir kaşıkla karıştırın) Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp bır çay kaşığı tuzla iyi ce ovun yıkayın.Mercimege soğanı ve ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Bolkimyon,karabiber,pulbiber,tuz ilave edin .
Bunlari damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz o yüzden ölçü vermedim.İki kaşık kadar zeytinyağ ekleyip hepsini karıştırın servis tabağına alın.Üzerine bir iki kaşık zeytinyağ gezdirip pul biber serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Lezzetli görünüyor, tarifi de basitmiş denerim bende. Teşekkürler :)
Yorum Gönder