Cezerye çok severiz ,yıllardır da yaparım nedense paylaşmamışım🤷
Yapımı oldukça kolay ve lezzetli .Ben yuvarlak yaptım,tepsiye yayıp kare ya da dikdörtgen de kesebilirsiniz
Malzemeler:
4 adet büyuk havuç
1 paket petibor bisküvi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Bulamak için
Üç dört yemek kaşığı Hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçları yıkayıp soyun,rendeleyin.Bir tencereye tereyağını koyup eritin havucu ve şekeri katıp beş dakika kadar kavurun.Derin bir kaseye alın biraz soğusun.İcine toz haline getirdiğiniz petibor bisküvileri ve ceviz içini katıp yoğurun.Biskuviyi yavaş yavaş ekleyin kıvamı tutunca bırakın.Elinizle ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin.Bu ölçülerle 21 adet cezerye çıktı.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder