Tatlı kabağını çok seven biri olarak bu kez muhallebi üzerinde kabak püresi denedim gayet güzel oldu.
Vereceğim ölçülerle 6 kup tatlı çıktı .
Malzemeler:
1 Litre süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı un
kabaklı kat için:
yarım kg balkabağı
5 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su
üzeri için:
toz antepfıstığı
Yapılışı:
Yapılışı:
Derin bir tencereye süt ,şeker ,nişasta, un koyup karıştırarak pişirin. Altını kapatınca bir paket vanilya ilave edin. Eğer pütür kaldıysa blenderdan çekin. Kuplara muhallebiyi üzerinde kabaklı kat için yer kalacak şekilde paylaştırın.
Diğer tarafta tencereye bal kabaklarını soyup bir kaç parçaya bölüp koyun. Üzerini geçecek kadar su koyup pişirin. Yumuşayıp suyunu çekince blender ile püre kıvamına getirin. Tekrar bir tencereye alın.
Şeker ,bir su bardağı su ekleyip kısık ateşte bir kaç dakika pişirin. Muhallebili katın üzerine dökün.
Tatlı soğuduğunda toz antepfıstığı ile süsleyip dolaba koyun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder