14 Aralık 2021 Salı

FIRINDA SOSLU KARNABAHAR VE BROKOLİ

 


Sevdiğim iki kış sebzesini sevgili Tümayın  tarifi ile yaptım ailecek çok severek yedik.E beğenince de sizlerle paylaşmak istedim.Hem pratik hem de et yemeklerinin yanına yakışacak bir tarif.


Malzemeler:

1 küçük karnabahar ya da orta boyun yarısı

küçük boy  brokoli

sosu için:

1 su bardağı yoğurt

yarım çay bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı un

tuz

karabiber

pulbiber

üzeri için:

1 su bardağı kadar rende kaşar

Yapılışı:

Sebzeleri yıkayıp dal dal parçalara ayırıp bir tencereye alın üzerini üç dört parmak geçecek kadar su koyup biraz diri kalacak şekilde çok yumuşatmadan haşlayıp süzün.Derin bir kasede yoğurt,yumurta,un tuz ve baharatları karıştırın.Sebzeleri de içine atıp harmanlayıp fırına dayanıklı bir servis tabağına döşeyin.
200 derecede önceden ısınmış fırında on beş dakika kadar pişirin,çıkarıp rende kaşar döküp tekrar kızarana kadar fırınlayın.Kızarınca fırından alıp servis edin.

Afiyetolsun.


Hiç yorum yok: