Köz kırmızı biberi severim, salatasını sık sık yaparım bu kez çorbasını yaptım, çok güzel oldu.
Tarifim dört kişilik.
Malzemeler:
3 adet kapya biber
1adet domates
1 küçük kuruoğan
1diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
2 cay kaşığı tuz
Karabiber
4-5 su bardağı su
Üzeri için bir avuç kabakekirdegi içi
Yapılışı:
Kapya biberleri ve domatesi yıkayıp ,közleyip kabuklarını soyun .blendere alın, soyulmuş sarımsağı
da katıp çekin.Tenceye yağları koyun minik minik doğranmış soğanı katıp biraz kavurun.Daha sonra unu katıp biraz daha kavurup çekilmiş biberleri ilave edin.Suyunu tuz ve karabiberini katıp pişirin.
Suyunu kıvamına bakarak yavaş yavaş katın,kaynamaya başlayınca blenderdan geçirin.
Diger tarafta bir yemek kaşığı sıvı yağda kabak çekirdeklerini kavurun.
Corbayı servis kasesine alıp kabak çekirdeği ile susleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Diger tarafta bir yemek kaşığı sıvı yağda kabak çekirdeklerini kavurun.
Corbayı servis kasesine alıp kabak çekirdeği ile susleyip servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder