29 Nisan 2021 Perşembe

KUPTA GÜLLAÇ

 


Ramazanın vazgeçilmezi güllaç bu yılda bizim evde yapıldı.Bu kez kuplarda tek kişilik yaptım.

Malzemeler:

7 yaprak güllaç

1,5 litre süt

2,5 su bardağı şeker

1/2 su bardağı ceviz içi

üzeri için toz fıstık


Yapılışı:


Sütü,şekeri  tencereye alın kaynatın,şeker eriyince bir kaç dakika daha kaynatıp altını kapatın ılınmaya bırakın.(sıcağa yakın olsun) Kuplara bir kat güllaç bir kat süt şeklinde döşeyin.Kuplar dolunca soğumaya bırakın.Soğuyunca ceviz içi ve toz antep fıstığı ile süsleyip buzdolabına koyun.Soğuk servis edin.

Afiyetolsun.



Hiç yorum yok: