22 Nisan 2021 Perşembe

KABAK SIYIRMA

 

Iyi akşamlar iyi iftarlar
Hafif, lezzetli ,kolay bir tarif isterseniz buyrun bu tarif size göre ☺

Malzemeler:

3 adet kabak
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kurusoğan
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı princ
1 adet kesmeşeker
1 tatli kasığından biraz az tuz
1,5 cay bardağı su
bol dereotu

Yapılışı:

Kabakları yıkayıp ,kabuklarini soyup sebze soyucu ile cekirdekli kısmına kadar baştan sona uzun uzun sıyırıp şeritler çıkarın.(Cekirdekli kısmı birakın)
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında soyulmuş sarımsaklarla biraz kavurun.Prinç ekleyip  bir kac dakika daha kavurun.Uzun şeritler halinde dogranmiskabakları,tuz ve şekeri ekleyip bir bucuk cay bardağı su koyup pişmeye bırakın.Hafif dişe gelir olsun.Altini kapatın biraz soğuyunca servis tabağına alıp bol dereotu serpip servis edin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: