15 Aralık 2020 Salı

KURU BAMYA ÇORBASI

 


Bamyanın yemeğini sevdiğim gibi çorbasını  da çok seviyorum.
Havalar soğumuşken  evde de  kuru bamyam varken aksam için çorba yapayim dedim.


Malzemeler:

300 gr kadar kuru bamya
150 - 200 gr kadar kuşbaşı et
1 yemek kaşığı tere yağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 büyük kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
limonsuyu
2 su bardağı et suyu

Yapılışı:

Bamyaları kurutuldukları iplerden kurtarıp  süzgeçte ovarak kenarlarındaki kılçıklardan temizleyin ve sonra yıkayın.
Daha sonra derin bir kaseye alın uzerini geçecek kadar sıcak su döküp bir kac damla limonsuyu sıkıp on beş yirmi dakika bekletin.
Diğer tarafta etleri minik kuşbaşı doğrayın.(tavla zarından az büyük)Dana ya da koyun eti tercihinize kalmış.
Tencereye yağları koyup  eritin etleri koyup suyunu salıp çekene kadar kavurun.Küp küp doğranmış kuru soğanı katıp birkaç dakika kavurun.Salçaları ekleyin.Et suyunu katın karıştırın. Salçalar da eriyince bamyaları koyun.Tuz ve karabiberi damak zevkinize gore ekleyin.Bir yemek kaşığı da limon suyu sıkıp (ekşi severseniz daha fazla olur) üzerini üç dört parmak gececek kadar su katıp pişmeye bırakın.Pişince altını kapatıp sıcak sıcak servis edin.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: