Gunaydın ,haftanın son iş gününde hepinize şimdiden mutlu bir haftasonu diliyorum her ne kadar gezemesek evde olsak da
Gece hafta sonu et yemeklerinin yanına çok yakışan patatesli bir tarif yapmıştım bu gun onu paylaşıyorum sizinle bu hafta sonu belki yaparsınız?😉
Malzemeler:
4 adet büyük patates
1 kutu krema (200 ml)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatli kaşığı kuru fesleğen
üzeri için rende kaşar
tuz
karabiber
Yapılışı:
Tereyağı bir sos tenceresinde eritin krema,tuz ,karabiber ve fesleğen ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın.Patatesleri halka halka kesip fırına dayanıklı bir kaba dizin ve üzerine sos gezdirin.Tekrar patates ve sos şeklinde kat kat işleme devam edin.Üç kat yaptim ben.200 derecedeki fırında pişirin.Fırından çıkarmadan beş dakika once kaşar rendesi serpip kızarana kadar tekrar fırınlayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder