Pazı severmisiniz? Boregi de yemegi de guzel oluyor bence.Daha önce çam fıstığı ile yapmıştım bu kez bademli yaptim nefis oldu.Tarifim dort kişilik.
BADEMLI PAZI
Malzemeler:
2 demet pazi
1 buyuk kuru soğan
yarim cay bardagı zeytinyağ
1 adet kapya biber
5-6 diş sarımsak
20-25 adet taze badem
tuz
1 buyuk kuru soğan
yarim cay bardagı zeytinyağ
1 adet kapya biber
5-6 diş sarımsak
20-25 adet taze badem
tuz
Yapılışı:
Kuru soganı piyazlık (yarım ay) dograyıp zeytinyağda biraz kavurun.Yıkanıp iki parmak aralıklarla doğranmış pazıları ekleyin.Daha sonra çekirdekleri çıkarılıp ince ince dogranmiş kapya biberi ,soyulmuş sarımsakları ekleyin.Kabukları soyulmuş bademleri ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın. Pazı cok su saldı ben su koymadım.
Suyunu cekip pazılar pişince altını kapatın. Soğuyan pazıları servis tabağına alıp yogurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Suyunu cekip pazılar pişince altını kapatın. Soğuyan pazıları servis tabağına alıp yogurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Pazı sevmem ama resim çok güzel görünüyorr 😍 ellerinize sağlık
teşekkür ederim
Yorum Gönder