Bezelye ; garnitur olarak ,kıymalı yemeği ya da zeytinyağlisi her türlü sevdigim bir sebzedir.Zeytinyağlısını et yemeklerinin yanina da yakıştırıyorum.
ZEYTINYAĞLI BEZELYE (ARAKA)
Malzemeler:
750 gr kadar bezelye
1 buyuk kuru soğan
yarım cay bardağından biraz fazla zeytinyağ
iki adet kesme şeker
tuz
su
bol dereotu
1 buyuk kuru soğan
yarım cay bardağından biraz fazla zeytinyağ
iki adet kesme şeker
tuz
su
bol dereotu
Yapılışı:
Zeytinyağı tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanı biraz kavurun.Ayıklanıp yıkanmış bezelyeleri ,şekeri,tuzu katın.Tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Uzerini uc parmak gececek kadar su koyup pişirin. Pişmemisse su ilave edebilirsiniz.Pişen bezelyeleri tenceresinde soğuyunca servis tabagina alın uzerine bol ince ince kıyılmış dereotu döküp servis edin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
1 yorum:
elinize sağlık:)
Yorum Gönder