4 Mayıs 2020 Pazartesi

BADEMLİ PAZI KAVURMA




Pazı severmisiniz? Boregi de yemegi de guzel oluyor bence.Daha önce çam fıstığı ile yapmıştım bu kez bademli yaptim nefis oldu.Tarifim dort kişilik.

BADEMLI PAZI

Malzemeler:

2 demet pazi
1 buyuk kuru soğan
yarim cay bardagı zeytinyağ
1 adet kapya biber
5-6 diş sarımsak
20-25 adet taze badem
tuz

Yapılışı:

Kuru soganı piyazlık (yarım ay) dograyıp zeytinyağda biraz kavurun.Yıkanıp iki parmak aralıklarla doğranmış pazıları ekleyin.Daha sonra çekirdekleri çıkarılıp ince ince dogranmiş kapya biberi ,soyulmuş sarımsakları ekleyin.Kabukları soyulmuş bademleri  ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın. Pazı cok su saldı ben su koymadım.
Suyunu cekip pazılar pişince altını kapatın. Soğuyan pazıları  servis tabağına alıp yogurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

Beauty&Life Türkiye dedi ki...

Pazı sevmem ama resim çok güzel görünüyorr 😍 ellerinize sağlık

sarımutfak-hande dedi ki...

teşekkür ederim