22 Nisan 2020 Çarşamba
EV YAPIMI EKMEK
Malum corona sebebiyle karantina günleri yaşıyoruz herkes evde ekmek yapıyor .Ben niye kusur kalayım dedim ekmeğimi yaptım, şahane oldu.İşte tarifi:
Malzemeler:
yarım paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3-3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytin yağ
Yapılışı:
Derin bir kaseye maya ve tuzu koyun.Ilık suyu ekleyip kaşıkla karıştırarak mayayı eritin.Daha sonra unu azar azar ekleyip toplaya toplaya yoğurun.Ben tam üç buçuk bardak un koydum undan una fark edebilir o yüzden azar azar ilave edin diyorum.En son elinize zeytin yağ döküp dış dan içe doğru toplayarak yoğurduğunuz hamurun (Yumuşak, ele yapışan, katı olmayan bir hamur elde edince) üzerini temiz bir bezle örtüp bir buçuk saat mayalanmaya bırakın.Mayalanıp da iki katına çıkan hamuru temiz tezgaha alıp elinize katlayarak yine yoğurun.Un serptiğiniz borcam tencereye hamuru alın.Tencerenin ağzını kapatıp yarım saat de böyle mayalayın.Daha sonra hamurun üzerine biraz un serpip önceden 230 derecede ısıttığınız fırına koyun.Fırının içine kenara bir kase de su koymayı unutmayın.Yirmi dakika ekmeğiniz bu şekilde pişsin.Daha sonra borcamın kapağını alın ekmeği kızarana kadar bu şekilde pişirmeye devam edin.Kızaran ekmeği çıkarıp bir saat kadar soğuması için bir tel ya da bez üzerine koyun.Daha sonra kesip afiyetle yiyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Ohhh ellerinize sağlık çok güzel görünüyor gelsin kilolarrr 😆😆❤️❤️❤️
Ekmeğinizi yaptım..çok güzel oldu..tarif için teşekkürler..
yorumlar icin tesekkur ederim.ekmegi yapip begenmenize sevindim.sevgilerimle.....
Yorum Gönder