Gunaydin ,mutlu haftasonlari diliyorum.
Bayrama birkaç gün kala ne tatlı yapsam acaba diye düşünenler varsa harika bir tatli
tarifim var bu gun.Hem kolay hem lezzetli.
Malzemeler:
1 adet yumurta
1/2 su bardagi yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardagi irmik
1,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri icin :
1su bardağına yakin irmik
şerbeti için:
2,5 su bardagi su
2 su bardagi seker
birkac damla limon suyu
1 adet yumurta
1/2 su bardagi yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardagi irmik
1,5 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri icin :
1su bardağına yakin irmik
şerbeti için:
2,5 su bardagi su
2 su bardagi seker
birkac damla limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbeti yapın fakat serbeti sakın kaynatmayin .Bunun icin suyu ve şekeri tencereye alın şeker eriyene kadar karıştırın.iki üç damla limon sıkın.
Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.Soguk şerbeti sicak tatlıya dökeceğiz.
Diger tarafta hamur malzemesini hazırlayın.Derin bir kaba tüm hamur malzemesini katın ve yoğurun.Unu azar azar eklemenizi tavsiye ederim.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayıp derin kaseye koydugunuz irmiğe her yanını bulayarak margarinle yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.Tatlıyi fırından çıkarınca soğuk şerbet dokun.Tatlılar şerbeti çekene kadar dinlendirin.Antep fıstığı ya da hindistancevizi ile süsleyip servis edin.Bu tarifle yirmi adet tatlı cikti.
Kaynamaya başlamadan altını kapatın ve soğumaya bırakın.Soguk şerbeti sicak tatlıya dökeceğiz.
Diger tarafta hamur malzemesini hazırlayın.Derin bir kaba tüm hamur malzemesini katın ve yoğurun.Unu azar azar eklemenizi tavsiye ederim.Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayıp derin kaseye koydugunuz irmiğe her yanını bulayarak margarinle yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.Tatlıyi fırından çıkarınca soğuk şerbet dokun.Tatlılar şerbeti çekene kadar dinlendirin.Antep fıstığı ya da hindistancevizi ile süsleyip servis edin.Bu tarifle yirmi adet tatlı cikti.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder