27 Mayıs 2019 Pazartesi

ENGİNARLI PİLAV


Enginarı değişik şekillerde denemeyi seviyorum.Bu kez enginarlı pilav yaptım.Hep besleyici hem lezzetli bir pilav oldu.Tarifim dört beş kişilik.Arzuya göre ölçüleri arttırabilirsiniz.

MALZEMELER:

2 adet büyük enginar
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağ (arzuya göre biraz sıvı yağ)
birkaç dal dereotu
iki çay kaşığı tuz
bir çay kaşığı karabiber
2 su bardağından iki  parmak fazla su

YAPILIŞI:

Ayıklanıp temizlenmiş enginarları yumuşayana kadar haşlayıp süzün.Diğer tarafta pirinçleri üzerini geçecek kadar kaynar su döküp bir çay kaşığı tuz katıp on beş dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Enginar haşlanınca süzüp iri kuşbaşı doğrayın.Pirinci de üç dört kez yıkayıp süzüp kenara alın.
Derin bir tencereye yağ koyup eritin küp küp doğranmış soğanı biraz kavurun pirinci ve fıstığı katıp iki üç dakika daha kavurun.Daha sonra enginarları kuş üzümlerini tuz,karabiberi ekleyin suyunu salıp (iki su bardağından iki parmak fazla koydum ben) pişmeye bırakın.Pişmeye yakın ince kıyılmış dereotlarını ilave edin.Pişince ocaktan alın..Havlu kağıt ile tencerenin ağzını kapatıp onbeş dakika demlenmeye bırakın.Daha sonra servis edin.


Hiç yorum yok: