Merhaba
Milföylü yapılan şipşak borekciklerimle geldim bugün, çıtır çıtır,pratik ve leziz oldular👌
Malzemeler:
2 yaprak milföy
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
İçi için :
Ufalanmış beyaz peynir ( 4 yemek kaşığı kadar )
Birkaç dal maydanoz
Yapılışı:
Oda ısısında salınmış milföylüden birini düz bir zemine koyun sekiz minik kareye bölecek sekilde peynir maydanoz karışımı koyup ikinci milfoyü üzerine kapatıp sekiz karecik kesip kenarlarını bastırın.Bir kasede pekmezi su ile biraz inceltin.
Susam kavrulmamış ise teflon tavada rengi koyulaşana kadar kavurun.
Borekciklerin bir yüzünü önce pekmeze sonra susama batırıp pişirin.180 derecede airfryer de on dakikada pişirdim.Arzu ederseniz fırında da 180 derecede kızarana kadar pisirebilirsiniz.
1 yorum:
Handeciğim ellerine sağlık çok pratik bir tarif Çok lezzetli görünüyor.
Yorum Gönder