Mutlu haftalar
Hemen mutfağa koşup bu tarifi denemelisiniz. Yapımı kolay ,lezzetli,sunumu harika😉
Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı kadar çekilmiş ceviziçi
Keki için:
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
26*37 cm lik küçük fırın tepsisine petibör bisküvileri dizin.( Islatmadan dizilecek)
Üzerine kabukları ile yarım ay ince ince doğranmış elmaları dizin.
Elmaların üzerine tarçın serpip çekilmiş ceviz içi dökün.
Diğer tarafta derin bir kapta yumurta ,şeker çırpın.Unu ve kabartma tozunu katıp yine çırpıp tepsideki elmaların üzerine dökün ,güzelce döşeyip 18O derecede az ısıttığınız fırında 20 - 25 dakika pişirin.İlk sıcağı çıkınca (Beş dakika kadar) bekleyip pudra şekeri serpin.Cay bardağı ile parçalar çıkarıp servis tabağına dizin.
Afiyetolsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder