23 Ekim 2023 Pazartesi

HARDAL SOSLU KARNABAHAR KIZARTMASI

 




Günaydın ☺️ mutlu haftalar.

Dün akşam yemeğe misafir vardı.İlk kez karnabaharı bu şekilde yaptım çok güzel oldu. Karnabahar seven özellikle kızartmasını seven bence denemeli😉

Malzemeler:

1 minik karnabaharın yarısı

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

tuz

Karabiber

toz kırmızı biber

Sos için:

2 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı hardal

tuz

Kızartmak için: sıvıyağ

Marulun iç taze yaprakları

Yapılışı:

Karnıbaharı yıkayıp haşlayıp süzün.

Küçük küçük çiçeklere ayırın.Bir kasede un ,tuz ,baharatları karıştırın.Başka bir kasede yumurtayı çırpın.Karnabahar çiçeklerini önce una sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.Marul yapraklarının içine yerleştirip üzerine bir minik kavanozda yoğurt,hardal,tuzu calkalayarak hazırladığınız sosdan gezdirip servis yapın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok: