Günaydın ☺️ mutlu haftalar.
Dün akşam yemeğe misafir vardı.İlk kez karnabaharı bu şekilde yaptım çok güzel oldu. Karnabahar seven özellikle kızartmasını seven bence denemeli😉
Malzemeler:
1 minik karnabaharın yarısı
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
tuz
Karabiber
toz kırmızı biber
Sos için:
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hardal
tuz
Kızartmak için: sıvıyağ
Marulun iç taze yaprakları
Yapılışı:
Karnıbaharı yıkayıp haşlayıp süzün.
Küçük küçük çiçeklere ayırın.Bir kasede un ,tuz ,baharatları karıştırın.Başka bir kasede yumurtayı çırpın.Karnabahar çiçeklerini önce una sonra yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın.Marul yapraklarının içine yerleştirip üzerine bir minik kavanozda yoğurt,hardal,tuzu calkalayarak hazırladığınız sosdan gezdirip servis yapın.Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder