19 Nisan 2023 Çarşamba

TART KALIBINDA MUHALLEBİLİ REVANİ



Nefis mi nefis bir tarifle geldim bu gün
Muhallebili revaniyi bu kez tart kalıbında yaptım harika oldu.İftara ya da bayrama deneyebilirsiniz😉


Malzemeler:

2 adet yumurta ( oda ısısında)
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı su
1,5 su bardagi şeker
İki üç damla limon suyu

Muhallebili için:

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için:

Toz antep fıstığı
Ceviz içi ya da fındık kırığı

Yapılışı:

Önce şerbeti hazırladım .şeker ,su,
limon suyunu tencereye alın.
Kaynamaya başladıktan sonra onbeş dakika pişirip altını kapatın.
Tart için derin bir kaseye yumurtaları kırıp çırpın.Sekeri ekleyip yine çırpın.Yağ,irmik,yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin .En son un ,kabartma tozu,vanilya ekleyip çırpıp margarin ya da tereyağ ile yağlanmis tart kalıbına dökün.180 derecede yirmi dakika kadar pişirin.Kontrol edin pistiyse çıkarın tart kalıbını ters çevirerek tartı servis tabağına alın.ilk sıcaklığı gitsin diye iki üç rakika bekleyip soğumuş şerbet ile tartın heryerini serbetleyin.Diğer tarafta muhallebiyi hazırlayın.Sütü tencereye alın.Tereyag vanilya hariç malzemeleri ekleyin karıştırarak pişirin ,vanilya ve tereyağ ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın . Pürüzsüz değilse çırpın,biraz ılınınca tartın ortasindaki çukura muhallebiyi dökün.Soguyunca süsleyip servis edin.
Afiyetolsun.


Hiç yorum yok: