Hem çikolatalı hem kahveli enfes bir tart tarifim var bu gün.
Tartımı küçük tart kalıplarında yaptım vereceğim ölçülerle altı adet tart çıktı.İsterseniz büyük tart kalıbında da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
125 gr oda sıcaklığında tere yağ
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı soğuk su
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
sosu için:
100 ml krema (200 ml lik kremanın yarısı )
150 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı granül kahve
üzeri için toz antep fıstığı
Yapılışı:
Tereyağ,şeker ,un vanilyayı derin bir kaseye koyun,karıştırın.Yumurta sarıları ve soğuk suyu katın.
Güzelce yoğurun streçfilm ile sarıp buzdolabında bir saat bekletin.Hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Her tart kalıbına hamuru yerleştirdikten sonra ortalarını çatalla delip 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta kremayı kaynama noktasına kadar ısıtın ama kaynatmayın.Kaynamaya başlayınca altını kapatın içine çikolataları ve kahveyi katıp eritin.
Soğuyan tart kalıplarına çikolatalı sosdan döküp toz fıstık ile süsleyip servis edin.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder