Tam da patlıcan severlere gore bir tarif bu.Pratik ve lezzetli.Et yemeklerinin yanına guzel bir eşlikçi.
Ben ilk kez yaptığım icin bir patlican ile yaptim kişi sayısına gore arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet patlıcan
yarım çay bardağından az zeytinyağ
1 su bardağı rende taze kasar
tuz
karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında halka halka kesip tuzlu suda bir iki saat bekletin. Daha sonra yıkayıp firin tepsisine dizin.Fırca ile patlıcan dilimlerine bol zeytin yağ sürün.
Tuz,karabiber serpin.Önceden 200 derecede ısınmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık yirmi dakika pişirin.Tam kızarmadan alıp üzerlerine bolca rende kaşar serpip arzuya göre pulbiber de döküp tekrar fırına verin.Kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder