1 Nisan 2021 Perşembe

PEYNİRLİ PATLICAN

 

Tam da patlıcan severlere gore bir tarif bu.Pratik ve  lezzetli.Et yemeklerinin yanına guzel bir eşlikçi.
Ben ilk kez yaptığım icin bir patlican ile yaptim kişi sayısına gore arttırabilirsiniz.

Malzemeler:

1 adet patlıcan
yarım çay bardağından az zeytinyağ
1 su bardağı rende taze kasar
tuz
karabiber

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında halka halka kesip tuzlu suda bir iki saat bekletin. Daha sonra yıkayıp firin tepsisine dizin.Fırca ile  patlıcan dilimlerine bol zeytin yağ sürün.
Tuz,karabiber serpin.Önceden  200 derecede ısınmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık yirmi dakika pişirin.Tam kızarmadan alıp üzerlerine bolca rende kaşar serpip arzuya göre pulbiber de döküp tekrar fırına verin.Kızarınca çıkarıp sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: