Hazır enginar mevsimi gelmişken bol bol tüketmeli dedim ve bu kez salatasını yaptım çok güzel oldu.
Malzemeler:
4 adet enginar
4 dal taze soğan
yarım kapya biber
3 yemek kaşığı mısır (konserve)
bol dereotu
tuz
limonsuyu
zeytin yağı
Yapılışı:
Temizlenip yıkanmış enginarları bir tencereye koyun.Uzerini dört parmak gececek kadar su koyup icine yarim limon sıkıp haşlayın.Arada ucundan koparıp tadına bakın hafif dişe dokunur derecede piştiyse altını kapatıp kendi suyunda soğutun. (bu aşamada haşlama suyuna limon sıkmazsanız enginar kararır)
Enginarları limonlu sudan alıp iri küpler halinde doğrayın.Icine ince ince doğranmış taze soğan ve yine ince doğranmış kapya biber katın.Mısır ,ince kıyılmış dereotu ekleyin.Tuz,limon suyu, zeytinyağ ekleyip karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyey olsun.
2 yorum:
Nasıl lezzeti duruyor💐ellerine sağlık, afiyetler olsun.
Teşekkür ederim
Yorum Gönder