Yağmurlu ,soğuk bir İstanbul sabahından herkese günaydın.
Et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışacak kolay ve lezzetli bir tarifim var bugün.
Malzemeler:
1 adet kabak
6 - 7 kaşık krema
bol dereotu
1 su bardağına yakin rende taze kaşar
tuz
karabiber
pulbiber
Yapılışı:
Kabağı soyup ince ince dilimleyin.
Derin bir kaseye alın.Krema,ince kıyılmış dereotu,tuz,karabiber,pulbiber ile guzelce
harmanlayıp fırına dayanıklı bir kaba döşeyin. Kalan sosu uzerine gezdirip önceden 200 derecede ısınmış fırında pişirin.(Yaklaşık on beş dakika)
Sonra çıkarıp rende kaşar döküp tekrar fırınlayın kızarınca çıkarıp servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder