6 Mart 2021 Cumartesi

KARNABAHAR MANTISI

 


Kolay ,lezzetli bir tarifim var bugun hele ki kavrulmuş kıymanız varsa daha da kolay.
Karnabaharı haşla ufala uzerine sarımsaklı yoğurt onun uzerine kavrulmuş kıyma en uste arzuya göre maydanoz iste bu kadar😉🤷‍♀️
Yine de tarif isterim derseniz
yaklaşık olarak

Malzemeler:

1 minik karnabahar
200 gr kadar kıyma
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber

4-5 yemek kaşığı yogurt
3 diş sarimsak
tuz

Üzeri icin kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Karnabarı yıkayıp haşlayın süzün  cok minik olmayacak şekilde ufalayın. Diğer tarafta kıymayı bir cay bardagi suyla pişirin içine küp küp doğranmış soğanı, yağları katıp salçayı ekleyip kavurun.Tuz vekarabiber katıp altını kapatın.
Yoğurdu bir kaseye alıp kaşıkla az çırpın, sarımsakları minik minik doğrayıp tuz ekleyip karıştırın. Karnabaharı servis tabağına alın uzerine sarımsaklı yoğurt  onun üzerine kavrulmus kıyma koyun en uste kıyılmış maydanoz serpip servis edin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: