Herkese merhaba
Yılbaşı akşamı kurduğum sofram ve soslu et tarifim ile geldim bu gün.Pişirdigim etin üzerine harika bir sos yaptim, coook guzel oldu ☺😉
Nasıl mı yaptım iste tarifi
Malzemeler:
4 parca bonfile ya da kontrfile
sosu için:
100 gr tereyağ
70 gr.krema
50 gr rokfor peyniri
3 gr. köri
3 gr. zerdecal
birkac dal dereotu
1 tutam kimyon
2 diş sarımsak
2 tatli kaşığı hardal
tuz
karabiber
1 kaşık zeytinyağ
Yapılışı:
Sos için tereyağını sos tenceresine koyup eritin.Sosa krema,rokfor,köri, zerdeçal, kimyon,tuz,karabiber,zeytinyağ kıyılmış dereotu ve minik doğranmış sarimsak ilave edip sosu pişirin. Etleri gelince:
döküm tavayı iyice kızdırıp etleri önlü arkalı pişirin. Servis tabağına önce et koyun uzerine sos döküp servis edin.
Afiyet olsun.
tarif için @gonlum75 e tesekkur ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder