Gunaydın ,Eylülde yaptığım şimdi çıkarıp çıkarıp yediğim kışlık biberlerimin tarifini vermeyi unutmuşum ,bu gun vereyim dedim.Kahvaltıda yiyebilir ,et yanına da servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
5 kg kapya biber
yarım kg kıl acı biber
yarım kg kıl tatli biber
750 gr domates salçası
5 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
2 su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
Kırmızı kapya biberleri közleyip soyun ve iri iri doğrayın.Bütün yeşil biberleri ince ince doğrayın.
(közlemeden) Tencereye sıvı yağı koyun doğranmış yeşil biberleri biraz kavurun sonra kırmızı biberleri ekleyip yine kavurun. Diğer malzemeleri de ilave edip beş on dakika hepsini pişirin. Altını kapatıp kaynar halde kavanozlara doldurup ters çevirin .Bir gece böyle beklesin ,sosunuz hazır. Arzu ettiginiz zaman çıkarıp yiyin.Ben tek seferlik kavanozlara koydum.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder