Oldukça sıcak geçen bu günlerde yoğurtlu serin serin iyi oldu bu köfteler.Daha önceden yapıp derin dondurucuya atmıştım ,çıkarıp haşlayıp yoğurtladım .Derin dondurucular iyi ki var :)))Benim ölçülerimle dört kişilik oldu.Malzemeler:1 su bardağı köftelik bulgur1/2 su bardağı irmik1 yumurta1 tatlı kaşığı salça7-8 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 çay kaşığı kimyonüzeri için beş altı kaşık yoğurt3 diş sarımsaktuzbir yemek kaşığı tereyağ1 tatlı kaşığı nanebiraz pulbiberYapılışı:İrmik ve bulguru derin bir kaseye alın üzerini geçecek kadar sıcak su döküp onbeş dakika üstü kapalı şekilde bekletin.Yumuşayan bulgurlu irmiğe bir yumurta kırın.Sonra salça ,tuz,karabiber,kimyon ekleyin.Unu azar azar ekleyerek yoğurun.Fındık kadar parçalar koparıp yuvarlayın.Yaptığınız topları hafif un serpilmiş tepsiye dizin.Diğer tarafta bir tencerede su kaynatın bulgur köftelerini on dakika kadar haşlayıp süzün.Bir kasede yoğurdu elinizle çırpın içine biraz tuz katıp sarımsakları doğrayın.Bulgur köfteleri ile sarımsaklı yoğurdu karıştırıp servis tabağına dökün.Üzerine kızdırılmış tereyağ nane ve pul biber ile servis edin.Afiye tolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder