Bamyayı bu kez zeytinyağlı olarak yaptım.Ev halkı pek sevmez ama ben seviyorum.Yazın soğuk zeytinyağlılar güzel oluyor.
MALZEMELER:
yarım kg bamya1 cay bardağı zeytinyağ
2 adet domates
1 büyük kuru soğan
1 kesme şeker
4 - 5 diş sarımsak
2 adet domates
1 büyük kuru soğan
1 kesme şeker
4 - 5 diş sarımsak
yarım limonsuyu
tuz
tuz
su
Zeytinyağında küp küp doğranmış soğanları biraz kavurun.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi ekleyip az daha kavurun.Soyulmuş sarımsak ve kesme şekeri katın.Temizlenip yıkanmış bamyaları ekleyip üstüne iki üç parmak geçecek kadar su koyun.Limon suyu ve tuzunu katıp pişmeye bırakınTuzunu ve ekşisini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Pişince altını kapatın,soğumaya bırakın.Soğuyunca servis tabağına alın.
Afiyetolsun.
YAPILIŞI:
Zeytinyağında küp küp doğranmış soğanları biraz kavurun.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi ekleyip az daha kavurun.Soyulmuş sarımsak ve kesme şekeri katın.Temizlenip yıkanmış bamyaları ekleyip üstüne iki üç parmak geçecek kadar su koyun.Limon suyu ve tuzunu katıp pişmeye bırakınTuzunu ve ekşisini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Pişince altını kapatın,soğumaya bırakın.Soğuyunca servis tabağına alın.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder