23 Mayıs 2020 Cumartesi

SÜTLÜ İRMİK HELVASI



Ramazana gule gule bayrama merhaba dediğimiz Arefe gunu ölmüşlerimizin saçaklara geldiğini soylerdi büyüklerimiz.Bayram telaşı içinde  mutlaka arefe gunu irmik helvası da yapardık. Gerci bu bayram pek telaş ,heves yok .Biraz sönük, buruk gececek.Arefeyi bari esgecmeyelim deyip ben de bu gunde sütlü irmik helvasi yaptım.

Malzemeler:

2 corba kasesi irmik
1 kahve fincanı zeytin yag
3 yemek kaşığı tereyağ 
5 corba kasesi süt
3 corba kasesi şeker 
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık


Yapılışı:

Yağları tencereye koyup irmiği  rengi dönene kadar kavurun.Fıstığı da iki yemek kaşığı siviyagda bir tavada kavurun.Rengi dönen irmiklere fıstığı ilave edin.Bir kaseye sütü koyun şekeri eriyene kadar karıştırın. Kavrulan fıstıklı irmige sütü ekleyin.Suyunu cekene kadar ilk önce normal kaynamaya başlayınca kısık ateşte pisirin.Suyunu cekince altini kapatıp  onbeş dakika tencereye havlu kağıt kapatarak pilav gibi demlendirin.
Afiyetolsun.



Hiç yorum yok: