Bu akşam için et şiş ve baby patates yaptim.
Eti sabahtan marine ettim.Tariflerim dört kişilik.
ET ŞİŞ
Malzemeler:
750 gr et şiş
Marine işlemi için:
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatli kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz
pulbiber
Yapılışı:
Derin bir kaseye zeytinyağ, salcalar ,kara
biber,kekik,arzu ederseniz biberiye de olur ve pul biberi koyun.Etleri bu karışıma ekleyip elinizle guzelce karıştırıp kasenin üzerini streçfilmle kapatıp dolaba koyun.En az alti saat beklesin.Daha sonra çıkarıp tuz ekleyip yine karıştırın.(tuz beklerken değil pisirme isleminden once konacak)Etleri tahta şişlere dizip ızgarada pişirin.
BEBEK PATATES
Malzemeler:
yarim kg bebek patates
2 yemek kaşığı tereyağ
yarim cay bardagı zeytinyağ
3 -4 diş sarımsak
kekik
karabiber
tuz
maydanoz
Yapılışı:
Bebek patatesleri güzelce yıkayıp derin bir tencereye koyun uzerini dort beş parmak gececek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayın. (ben kabukları ile haşladım zaten cok ince kabukları var) Haşlanan patatesleri süzün ve parmağınızla az bastırıp çatlatın. Derin bir tencereye tereyağ ve zeytin yagı koyun,eriyince kenardaki patatesleri icine atin rengi dönene kadar kavurun.Kızarmaya başlayınca ince kıyılmış sarımsak baharat ve tuzu damak tadınıza gore ekleyin.İnce kıyılmış maydanozları da katıp bir iki dakika daha kavurup altini kapatin servis tabağına alın.Etler ve patatesleri sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Ohh miss, ellerinize saglik.Sevgilerimle
teşekkür ederim ,benden de sevgiler...
Çok güzel tarif
Yorum Gönder