Karnabaharın yemeği ,salatası ,sodalı kızartması veya mucveri farketmez hepsini severim.Bu akşam mücverini yaptım.
KARNABAHAR MÜCVERİ
MALZEMELER:
1 küçük karnabahar
2 yumurta
dört dal taze soğan
bol dereotu
maydanoz
5 yemek kaşığı un
1 cay kasigi tuz
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı pulbiber
1 paket kabartma tozu
kızartmak icin
iki su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
dört dal taze soğan
bol dereotu
maydanoz
5 yemek kaşığı un
1 cay kasigi tuz
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı pulbiber
1 paket kabartma tozu
kızartmak icin
iki su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI :
Karbabaharları uzerini dort parmak geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Daha sonra blendarda çekip derin bir kaseye alın.İcine yumurtaları kırın. taze soğan, maydanoz ve dereotlarını ince ince kıyın. Un kabartmatozu ve baharatları katıp kaşıkla karıştırın. Tenceye koyduğunuz Sıvı yağı kızdırıp içine karışımı birer kaşık birer kaşık döküp önlü arkalı kızartın. Yanına yoğurtla sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.
2 yorum:
Kabak mücverini ben bir türlü benimseyemedim gitti elinize sağlık
Karnabahar köftesi denemiştim. Bu tarifi de deneyeceğim :))
Yorum Gönder