17 Nisan 2020 Cuma

KARNABAHAR MÜCVERİ



Karnabaharın yemeği ,salatası ,sodalı kızartması veya mucveri farketmez hepsini severim.Bu akşam mücverini yaptım.

KARNABAHAR MÜCVERİ

MALZEMELER:

1 küçük karnabahar
2 yumurta
dört dal taze soğan
bol dereotu
maydanoz
5 yemek kaşığı un
1 cay kasigi tuz
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı pulbiber
1 paket kabartma tozu
kızartmak icin
iki su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI :

Karbabaharları uzerini dort parmak geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Daha sonra blendarda çekip derin bir kaseye alın.İcine yumurtaları kırın. taze soğan, maydanoz ve dereotlarını ince ince kıyın. Un kabartmatozu ve baharatları katıp kaşıkla karıştırın. Tenceye koyduğunuz Sıvı yağı kızdırıp içine karışımı birer kaşık birer kaşık döküp önlü arkalı kızartın. Yanına yoğurtla sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun.

2 yorum:

gazetekazan dedi ki...

Kabak mücverini ben bir türlü benimseyemedim gitti elinize sağlık

Mor Düşler Kitaplığı dedi ki...

Karnabahar köftesi denemiştim. Bu tarifi de deneyeceğim :))