30 Nisan 2020 Perşembe

HAVUÇLU PIRASA KAVURMASI



Arkadaşımın tavsiyesi ile evdeki uc sap pırasa ile yaptım bu salatayı .Değişik ve güzel oldu.
Tarifim dört kişilik.

MALZEMELER :

3 dal pırasa
iki adet havuç
1 adet soğan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağ
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı normal yoğurt
1 çay kaşığı tuz
karabiber

Üzeri için:

3 yemek kaşığı kadar ceviz içi
3 yemek kaşığı zeytinyağ
pul biber

YAPILIŞI:

Zeytinyağı tencereye alın.Yemeklik doğradığınız soğanları biraz yağda kavurun.İnce ince kıyılmış pırasaları , soyulup rendelenmiş havuçları , minik minik doğranmış sarımsakları ve tuzu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.Pişen sebzeler biraz ılınınca yoğurtlar ile karıştırıp servis tabağına alın.Yoğurtları ve tuzu damak tadınıza göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Üzeri için ise  zeytininyağda  iri çekilmiş ceviz içlerini biraz kavurun rengi dönünce salatanın üzerine dökün.Arzuya göre pul biber serpip servis edin.
Afiyet olsun.




2 yorum:

Bir başka gezgin dedi ki...

Böyle şeyler pek hoşlanmam.ama yinede denemek lazım :) her tarif birbirini tutmuyor:)

sarımutfak-hande dedi ki...

damak dadı görecelidir. birinin sevdigini digeri sevmeyebilir tabiiki.