Pratik ve lezzetli bir tarif bu.Evde bazlama vardı hemen yaptim.Biz severek tukettik.Büyük bazlama ile yaptim isterseniz küçük boy bazlama ile porsiyonluk da olabilir.
FIRINDA KIYMALI BAZLAMA
Malzemeler:
1 adet buyuk bazlama
300 gr kadar kiyma
1 kucuk sogan
1 yemek kaşığı salca
iki yemek kaşıği zeytinyağ
1 cay kaşığı tuz
karabiber
pulbiber
uzeri icin bir su bardagi kadar rende kaşar
300 gr kadar kiyma
1 kucuk sogan
1 yemek kaşığı salca
iki yemek kaşıği zeytinyağ
1 cay kaşığı tuz
karabiber
pulbiber
uzeri icin bir su bardagi kadar rende kaşar
Yapılışı:
Kiymayı uzerini iki parmak gececek kadar suyla pisirin.Suyu azalmak uzereyken salca katin.
Kup küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağı,tuz ,pulbiber ve kara
biberi ekleyip kavurma işlemini bitirin.
Bazlamayi enine ortadan ikiye kesin.Ilınmış kiymayi bazlamalara döşeyin.
Uzerine rende kaşar serpip 200 derecedeki fırında pişirin. Yanına çay ya da ayranla servis edin.
Afiyet olsun.
Kup küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağı,tuz ,pulbiber ve kara
biberi ekleyip kavurma işlemini bitirin.
Bazlamayi enine ortadan ikiye kesin.Ilınmış kiymayi bazlamalara döşeyin.
Uzerine rende kaşar serpip 200 derecedeki fırında pişirin. Yanına çay ya da ayranla servis edin.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık :)
Yorum Gönder