22 Temmuz 2019 Pazartesi

ÇAM FISTIKLI PAZI


Hafta sonu gelen misafirlerime yaptığım bir tarifle geldim bu gün.Pazıyı her zaman kavururum evde sevilir fakat bu kez çam fıstıklı kapya biberli yaptım bu da güzel oldu.Değişik meze isteyenler mutlaka denemeli.

Pazının tarifinden önce menü de neler var derseniz :

Barbunya pilaki
Peynir / pastırma tabağı
Garnitürlü Enginar
Fava
Taze soğanlı domates salatası
Etli sarma
Kıymalı bohça böreği
Kaşarlı mantar
Sebzeli antrikot
Patates püre




   
FISTIKLI KAPYA BİBERLİ PAZI 

Malzemeler:

3 demet pazı
1 adet kurusoğan
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı çam fıstığı
5-6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet kesme şeker
1,5 çay kaşığı kadar tuz

Yapılışı:

Fıstıkları iki yemek kaşığı kadar sıvı yağda kavurun.Diğer tarafta zeytin yağını tencere alın.Soğanı küp küp doğrayıp biraz kavurun.İçine küp küp doğranmış biberleri ve fıstıkları atın.
Bir taşım kavrulunca yıkanıp bir parmak kalınlığında doğranmış pazıları ekleyin.Tuz ,şeker katın.Suyunu salıp çekecektir.
(Pişmemişse yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz ki ben koymadım) Daha sonra servis tabağına alıp servis edin.
Afiyetolsun.



Hiç yorum yok: