14 Mayıs 2019 Salı
ŞEKERPARE
Ramazana yakışacağını düşündüğüm ,ailecek sevdiğimiz bir tatlı tarifim var bugün.Yapımı kolay tadı nefis.
Benim ölçülerimle 16 adet çıktı.
Malzemeler:
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
1,5 yemek kaşığı irmik
yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
2 su bardağı kadar un (az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
bir kaç damla limonsuyu
Üzeri için hindistancevizi
Yapılışı:
Şerbet için su ve şekeri tencereye koyun biraz kaynasın(beş dakika kadar) limon suyu damlatıp beş dakika daha kaynatıp altını kapatın.
Diğer tarafta yumurta ,tereyağ,irmik,pudra şekeri,vanilya ve kabartma tozunu derin bir kaba koyun.Unu azar azar ekleyin yoğurun,ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca yoğurmayı bırakıp ceviz kadar parçalar koparıp oval ya da yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atın önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Pişen şekerpareleri çıkarıp iki dakika bekleyip ılık şerbetle şerbetleyin.
Üzerine hindistancevizi döküp soğuyunca servis yapın.
Afiyetolsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder