16 Eylül 2015 Çarşamba

KAHVALTI SOFRASI VE MAYASIZ PİŞİ



Hafta sonu erken uyanınca kahvaltıya mayasız yapımı gayet pratik olan bu pişileri yaptım.Hep fırından aldığım ekmek hamuru ile yapardım.İlk kez yaptığım bu pişileri de çok sevdik denemediyseniz deneyin diyor tarife geçiyorum.


MALZEMELER:

1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un

Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:

Ilık su ,yoğurt ,sıvı yağ derin bir kaseye alın.Un,tuz ve kabartma tozu ekleyip yoğurun.Unu azar azar ekleyin.Ele yapışmayacak kıvama gelince oklava ile açın.(çok ince açmayın ,mantı hamurundan daha kalın olsun .kalınlığı yarım cm olsun ) Su bardağı ile parçalar çıkarın.Kızgın sıvı yağ da kızartın.
Afiyetolsun.

6 yorum:

sarkaç dedi ki...

Be lezzeti hatırlıyorum, çok güzeldi. Tarifi yoktu elimde, sayenizde bulmuş oldum. Ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

ÇOK NEFİS GÖRÜNTÜ AFİYETLER OLSUN

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.

İstanbul Boyacı dedi ki...

iyi bir site teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Sitenizi beğeniyle takip ediyorum. Yurt dışından yazıyorum masanızda kullandığınız çok şık olan porselen tabaklarınızı nereden alıyorsunuz?Özellikle mayasız pişi servis ettiğiniz porselen çok güzelMümkün ise bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

sarımutfak-hande dedi ki...

Merhaba adsız
Sayfamda beğendiğiniz tabakları genelde paşabahçeden yada mudodan alıyorum.Ama farklı yerlerden aldığımda oluyor tabii.