9 Ekim 2014 Perşembe
SOSLU PATLICAN KIZARTMA
Nefis yumuşacık bir kızartma tarifi vericem bugün.Davetlerinizde ara sıcak olarak da güzel olur.Tarifi sevgili yeşim den aldım.Ben de bostan patlıcanı ile yaptım çok güzel oldu size de tavsiye ederim.
MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
2 adet kesmeşeker
tuz
karabiber
aldığı kadar un
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup yarım ay şeklinde doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletin,yıkayıp süzün.Bir yumurtanın beyazını bir çimdik tuzla kar yapın.Bu kenarda dursun.Diğer tarafta kalan yumurta sarısına bir tam yumurta ekleyin,maden suyu ,tuz,karabiber ile çırpın.Aldığı kadar unla boza kıvamına getirin.Kenar da bekleyen kar haline gelen karışımı bu ikinci karışma ekleyin.Kaşıkla harmanlayın.(çırpmayın sönmesin) Patlıcanları bu sosa bulayıp kızgın yağda kızartın.Yoğurtla servis yapın.
Afiyetolsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Kim böyle bir lezzete hayır diyebilir ki..ellerinize sağlık,nefis..
Çok severim nefis olmuş ellerine sağlık Handecim.
Ellerine sağlık, hem bunu çok seviyorum hem de bu yaz hiç yapmadığımı farkettim. Hemen yapayım bari daha mevsim çıkmamışken :)
patlıcan yemeklerine bayılırım .hiç denememiştim.eline sağlık.
AFİYET ŞİFA OLSUN CANIM.SEVGİLER...
Yorum Gönder