Reçelsiz kahvaltı düşünemeyenlerdenim ben.Masamda çeşit çeşit reçellerim olmalı.Kivi reçelini ise ilk kez yaptım.Evde çok kivi birikince annemin önerisiyle yapalım dedik.Sert kivileri seçtik ve yaptık gayet güzel oldu.Görüntüsüde ayrı bir güzel bence.Değişik reçeller denemek isterseniz tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1 kg. sert kivi
1,5 kg.şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı su
YAPILIŞI:
Kivileri akşamdan iri iri doğrayıp şekerleyip kenara koyun.Ertesi gün bunu derin bir tencereye alın.Üzerine bir kahve fincanı suyu ekleyin,kaynatın.Arada karıştırın ,köpük olursa köpüklerini alın.Yaklaşık yarım saat kadar kaynatın.Limon suyunu ekleyin,on dakika daha kaynatın.Piştiğini anlamak için porselen bir tabağa biraz dökün suyu koyulaşmışmı bakın. Koyulduysa altını kapatın.Ilınınca kavanoza alın.Afiyetolsun.
28 yorum:
Bende senin gibi reçelsiz yapamam hiç. Yemesem de renk renk masada olmalı..
Çok güzel görünüyor kivi reçeli..
Ellerine sağlık hiç yemedim kivi reçeli. Eminim güzeldir..
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Reçel dünyasına yeni giriş yapan kivi reçeline hoş gelmiş diyorum çünkü ilk gördüm ama hemen yapıla .Elin dert görmesin canım
merhaba canım değişik bir reçel, denemek istiyorum inşallah ellerine sağlık sevgilerimle...
Merak ettim bende,hiç tatmadığım bir lezzet..ellerine sağlık,denemek lazım..Çok iştah açıcı görünüyor..
Çok yaratıcı harika görünüyor ,ellerine sağlık...
eline sağlık canım face dede görünce çok beğendim
sevgiler
reçele bayılırım ama kivi reçelini hiç duymamıştım bi deneme yapmalıyım ellerine sağlık.
Reçel olur da sevilmez mi?
Elinize sağlık.
Tadını merak ettim ellerine sağlık canım..
Değişik reçeller denemeye bayılırım, güzel görünüyor. Elllerine sağlık handeciğim.
Canım eline sağlık ben böyle değişik reçelleri yapmayı çok seviyorum geçen seneden beri aklımdaydı yapsam mı diye .Senden de olumlu güzel intibaları okuyunca yapayım ben de .Sevgilerimle..
Handecim eline sağlık valla harika
Hiç yapmadım ama evde bir sürü minik minik kivi var.
deneyeceğim
Sevgiler
ben de seviyorum değişik meyvelerden reçel yapmayı, kivi de güzel bir fikir, hoş bir reçel olmuş, ellerinize sağlık...
Değişik bir lezzetmiş ellerine sağlık.
Hımm ben de renk renk reçelleri çok seviyorum ama kimse yemedi mi üzülüyorum bozulacaklar diye!Canım bak şimdi dayanamayıp yaparım bu reçelden de şimdi ben:)) Ellerinize sağlık!
Sen güzel diyorsan, denemek lazım Hande ciğim, ellerine sağlık canım:)
denemek lazım diyorum sofralara değişik bir renk gelecek tarifinle...:) ellerine sağlık
Paylasim icin tesekkeurler..kesin denemek isterim..bayilirim her cesit recele..sevgiler
hiç denemediğim bir lezzet ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim çünkü bu ara bayağı reçellere taktım..
Sevgiler
Evren
Ellerine sağlık, değişik bir reçel olmuş.Bende denemek isterim.Yalnız bir sorum var.Kivi normalde hafif ekşili bir meyve ya reçelde de ekşi bir tadı oluyormu.Çok tatlı reçelleri sevmiyorum da :))Sevgiler
harika görünüyor ellerine sağlık bende çok severim
O zaman kivi reçeli tam benlik.En kısa zamanda yapmam gerek :))
sevgiler
canim hic yemedim,recelle aram yoktur.sana afiyet olsun.
Patlıcanın dahi oluyorsa kivinin neden olmasın :) Ellerine sağlık Hande.
hiç denemediğim bir reçel tarifi aldım deneyeceğim....
Yorum Gönder