Kek sezonunu açmışken yine bir kek tarifi vereyim dedim.Tarifi annemin kuzeninden aldım.Çok az yağlı ,lezzetli bir kek olduğu için evde de yaptım ve bu gün sizlerle paylaşmak istedim.Ben mürdüm eriği ile yaptım vişnelide çok güzel oluyormuş söylemesi benden denemesi sizden :))
Gelelim tarife:
MALZEMELER:
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı yağ+su+limonsuyu karışımı
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
8 adet mürdüm eriği
üzeri için pudra şekeri ya da hindistancevizi
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kasede çırpın.İçine şekeri katıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Daha sonra bir kahve fincanına yarım limon suyu sıkın iki parmak su koyun kalana sıvıyağ koyup bu karışımı da keke ekleyin.Un kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma katın yine çırpın.Eriklerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın ,biraz unlayın.Bunlarıda keke katıp tahta kaşıkla şöyle bir karıştırıp margarinle yağlanmış küçük yuvarlak borcama dökün.175 derecede pişmeye bırakın.Yaklaşık 40 dakika sonra bıçak batırma testi yapın bıçağı keke batırınca bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.Soğuyunca pudraşekeri ya da hindistancevizi ile süsleyin.Afiyetolsun.
30 yorum:
Hııımmm sanırım ben vişneli deneyeceğim...
Sevgiler,
Evren
Yaz meyveleri bitmeden denemek lazım, ellerine sağlık :)
ben geldim canım.
ellerine sağlık canım harika.
bir şey söylicem moralini bozma ama.
ben benim blokta yandan blokları izliyorumya oktay usta yemek tarifindede aynı erikli kee tarifi aynı resim biliyormusun merak ettim bu ne arkadaşım...
sarı yumurta blog spot yazmış bi bak istersen :)))
çok güzel görünüyor:))
Keki çok seven biri olarak mutlaka deneyeceğim :)
Erikte eminim çok hoş bir tat katmıştır.
Ellerinize sağlık..
Sevgiler.
yağsız kek...süperr ve çocukluğumda bayılırdım:)
Handecim, nefis görünüyor bu kek. Benim için de açıldı kek sezonu :))
Ellerine sağlık..
ahhh adaşım adaşımmm ellerine sağlık ben erikli de denerim ..vişnelinin yerii çokk başkaa ....ellerine sağlık...izlemeye almışsın mutlu ettin benii.çok öptüm...
Nefis görünüyor, nefis. Ellerine sağlık, afiyet bal şeker olsun.
Ah handem ben sezonu ne zaman açıcam peki ????
İyisimi senin açılışa davetli olmanın tadını çıkartalım
Misler gibi neyalan :)))
ÇOK PRATİK BİR TARİF OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK..KEKE SEVER OLARAK BAYILDIM..SEVGİLER.
ellerine sağlık handecim pufidik nefis olmuş sevgiler
Afiyet bal şeker olsun canım. nefis bir kek.....:)
Erikli tatlıları çok severim,elinize sağlık.
merak ettim tadını hiç erikli denememiştim..kek listeme bir eklenti daha oldu..kek yapan ellerin dert görmesin canım..sevgiler
ellerine sağlık canım harika olmuş .gece gece iştahım kabardı:) sevgilerimle iyi geceler..
Ellerine sağlık yine nefis bir kek:) sevgiler
Erikli keki hic denemedim ilgimi cekti ne tatli olru,mutlaka denicem tarif icin tesekkürler!sevgiler...
bir bardak çayın yanına mis gibi bir dilim kek :) ellerine emeklerine sağlık handecim...
Hande ellerine sağlık, nerdeyse erik mevsimi geçmek üzere, iyi yapmışsın :)
Kek nefis görünüyor yine!Resimden çıkarıp alıp yemek geldi içimden,ellerinize sağlık:)
handecim, ellerine sağlık canım.
Miss kokusu buralara kadar geldi.
Erikler kalkmadan denemem lazım..çok leziz görünüyor..
ellerine sağlık..
Tam erik zamanı, ellerine sağlık canım. Gülcihan
ellerine sağlık kekin her türlüsüne bayılıyorum bu da çok hafif gibi görünüyor.
Bir de cam da olmaz derler.
Ne güzel kabarmış.
Ellerine sağlık.
Ohh diyen anne Çiğdem
Harika gozukuyor.. Murdugum erigi de yakisir..
Eline saglik olsun canim ..
Handecim nefis olmuş harika görünüyor ellerine sağlık canım.
Erikli hiç denemedim ama mutlaka yapmak istiyorum güzel bir tat kattı eminim. ellerinize sağlık.
ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...
Yorum Gönder