29 Temmuz 2011 Cuma

İMAM BAYILDI

Herkese merhaba ,hayırlı cumalar.Mübarek ramazan ayına girmemize sayılı günler kala hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.
Bugün imam bayıldı tarifi vericem. Sıcaklarda insan hep soğuk zeytinyağlı yemekler yemek istiyor.Ramazanda da yapabileceğiniz soğuk soğuk yenebilen bir yemek bu.Ben dört kişilik yaptım ölçüleri de ona göre veriyorum.

MALZEMELER:

4 adet patlıcan
2 adet kurusoğan
1 büyük domates
7-8 diş sarımsak
1 adet sivribiber
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 adet kesmeşeker
tuz
karabiber
maydanoz
kızartmak için bol sıvıyağ

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir kaç saat bekletin.Daha sonra sudan çıkarıp yıkayıp kurulayın ortasını doldurabilmek için ortasına kesik atın.Kızgın yağda önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın.Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlayın.Soğanları uzun uzun piyazlık doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağda biraz kavurun.Sarımsakları soyup boyuna ikiye bölüp soğanlara katın.Domatesi soyup minik küpler halinde doğrayıp ilave edin ,sivribiberide çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.Bunlara bir çay bardağı kadar su katıp tuz,şeker,biraz karabiber ekleyip pişmeye bırakın.Beş dakika kadar pişince altını kapatın.Patlıcanları sığ ama geniş bir tencereye dizin.İçlerini kaşık yardımıyla açıp soğanlı iç malzemeden doldurun.Kalan suyu üzerine gezdirin.
Biraz daha su ekleyip pişmeye bırakın.15-20 dakikada pişer.Piştikten sonra kıyılmış bol maydanoz ile süsleyin.
Afiyetolsun.

Bu arada ikinci tatilimin zamanı geldi.Kısa bir süre daha tatil yapıp dönücem.Kendinize iyi bakın.
Döndüğümde yeni tariflerimle burada olacağım.

14 yorum:

Nil dedi ki...

bayılırım ama ben böyle yapmıyordum. güzel fikir. sunumu da daha hoş ellerinize sağlık

miss kokulu defnem dedi ki...

ellerinize sağlık, bende bu günlerde yapmayı düşünüyordum...harika görünüyor, acayip canım çekti, görselde harika - tadı da öyledir kuşkusuz...sevgiler

Adsız dedi ki...

Yazın etli yemeklere ara vermek isteyince karnıyarık yerine imam bayıldıyı tercih ederim. Ellerine sağlık arkadaşım. Hafif ve leziz bir yemek. Sevgilerimle..

Tümay Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Patlıcan varsa tamamdır:)

Züzüce dedi ki...

Hande'mmm,

dün akşam canım nasıl istedi bir bilsen dedim Züzü yap şu imambayıldıyı:))Ellerine sağlık tatlımm, bende en kısa sürede yapıp koyacağım siteye...

Öptüüümmm

Sevgiler,
Züzü
(http://duslermutfagi.blogspot.com/)

Tarifkolik.. dedi ki...

Bende yeni yaptım ama kızartmadan daha hafif oluyor ellerine sağlık canım sevgiler..

muazzez dedi ki...

Bence imam bu resmi görse kesin ayılırmış. Beim uykum gelmişti resmen ayıldım da:) Ellerinize sağlık

sevimin sayfasi dedi ki...

cok lezzetli görünüyor ellerine saglik
hayirli ramazan ayi diliyorum... bereketli sofralarin olsun arkadasim
sevgilerimle sevim

Özgen dedi ki...

Ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar çok güzel görünüyor sevgiler...

yildiz dedi ki...

Ellerine saglik Arkadasim,
hepimize hayirli Ramazanlar diliyorum

mimosacafe dedi ki...

eline sağlık canım, afiyet olsun.

Unknown dedi ki...

Canım sana da hayırlı Ramazanlar. Patlıcanın en güzel ve hafif hali imambayıldı bana göre, çok severim. Ellerine sağlık..

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Hande'cigim, harika gorunuyor, nefis.Hic denemedigim lezzetlerden biri :)

Sevgi ve selamlar...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Bu yemek, benim etobur ev halkına değil de tam bana göre olmuş..Bayılırım, ellerine sağlık Handecim. Hayırlı ramazanlar..