Herkese merhaba ,hayırlı cumalar.Mübarek ramazan ayına girmemize sayılı günler kala hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.
Bugün imam bayıldı tarifi vericem. Sıcaklarda insan hep soğuk zeytinyağlı yemekler yemek istiyor.Ramazanda da yapabileceğiniz soğuk soğuk yenebilen bir yemek bu.Ben dört kişilik yaptım ölçüleri de ona göre veriyorum.
MALZEMELER:
4 adet patlıcan
2 adet kurusoğan
1 büyük domates
7-8 diş sarımsak
1 adet sivribiber
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 adet kesmeşeker
tuz
karabiber
maydanoz
kızartmak için bol sıvıyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bir kaç saat bekletin.Daha sonra sudan çıkarıp yıkayıp kurulayın ortasını doldurabilmek için ortasına kesik atın.Kızgın yağda önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın.Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlayın.Soğanları uzun uzun piyazlık doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağda biraz kavurun.Sarımsakları soyup boyuna ikiye bölüp soğanlara katın.Domatesi soyup minik küpler halinde doğrayıp ilave edin ,sivribiberide çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.Bunlara bir çay bardağı kadar su katıp tuz,şeker,biraz karabiber ekleyip pişmeye bırakın.Beş dakika kadar pişince altını kapatın.Patlıcanları sığ ama geniş bir tencereye dizin.İçlerini kaşık yardımıyla açıp soğanlı iç malzemeden doldurun.Kalan suyu üzerine gezdirin.
Biraz daha su ekleyip pişmeye bırakın.15-20 dakikada pişer.Piştikten sonra kıyılmış bol maydanoz ile süsleyin.
Afiyetolsun.
Bu arada ikinci tatilimin zamanı geldi.Kısa bir süre daha tatil yapıp dönücem.Kendinize iyi bakın.
Döndüğümde yeni tariflerimle burada olacağım.
14 yorum:
bayılırım ama ben böyle yapmıyordum. güzel fikir. sunumu da daha hoş ellerinize sağlık
ellerinize sağlık, bende bu günlerde yapmayı düşünüyordum...harika görünüyor, acayip canım çekti, görselde harika - tadı da öyledir kuşkusuz...sevgiler
Yazın etli yemeklere ara vermek isteyince karnıyarık yerine imam bayıldıyı tercih ederim. Ellerine sağlık arkadaşım. Hafif ve leziz bir yemek. Sevgilerimle..
Ellerine sağlık canım. Patlıcan varsa tamamdır:)
Hande'mmm,
dün akşam canım nasıl istedi bir bilsen dedim Züzü yap şu imambayıldıyı:))Ellerine sağlık tatlımm, bende en kısa sürede yapıp koyacağım siteye...
Öptüüümmm
Sevgiler,
Züzü
(http://duslermutfagi.blogspot.com/)
Bende yeni yaptım ama kızartmadan daha hafif oluyor ellerine sağlık canım sevgiler..
Bence imam bu resmi görse kesin ayılırmış. Beim uykum gelmişti resmen ayıldım da:) Ellerinize sağlık
cok lezzetli görünüyor ellerine saglik
hayirli ramazan ayi diliyorum... bereketli sofralarin olsun arkadasim
sevgilerimle sevim
Ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar çok güzel görünüyor sevgiler...
Ellerine saglik Arkadasim,
hepimize hayirli Ramazanlar diliyorum
eline sağlık canım, afiyet olsun.
Canım sana da hayırlı Ramazanlar. Patlıcanın en güzel ve hafif hali imambayıldı bana göre, çok severim. Ellerine sağlık..
Ellerine saglik Hande'cigim, harika gorunuyor, nefis.Hic denemedigim lezzetlerden biri :)
Sevgi ve selamlar...
Bu yemek, benim etobur ev halkına değil de tam bana göre olmuş..Bayılırım, ellerine sağlık Handecim. Hayırlı ramazanlar..
Yorum Gönder