MALZEMELER:
Yarım kg. kuşbaşı tavuk eti
4 -5 yemek kaşığı sıvıyağ
bir tatlı kaşığı soyasosu
bir yemek kaşığı susam
kırmızıpulbiber
karabiber
tuz
YAPILIŞI:
İri kuşbaşı olarak doğrattığınız tavukları sıvıyağ ile bir tencereye alın,biraz pişirin.Soyasosunu ilave edin.Baharatları arzu ettiğiniz ölçüde ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.Tuzunu kontrol edip öyle tuz ekleyin çünki soyasosu tuzludur.Pişmesine yakın susamları döküp bir iki dakika daha pişirip altını kapatın.Yanında pilav yada patates kızartmasıyla servis yapın.Afiyetolsun.
12 yorum:
Mımmm pek leziz görünüyor canım, ellerine sağlık..
canım elinesağlılk.soya sosuyla tanışamadım.cesaret edemiyorum.sevgiler
susamlı tavuk degişik bir tarif..eline saglık canım.sevgiler.
Çıtır çıtır harika görünüyor ellerine sağlık...
Su muhalebini denedim ve sayfamda yayınladım arkadaşım harika oldu...Paylaşıma teşekkürler...
Sevgiler...
Canım tam öğle vakti.Ellerine sağlık.Pek de güzel ve lezzetli görünüyorlar.Öpüyorum seni.
enfes birşey olmuştur.ellerine sağlık sevgiler.
Eminim çok lezizdir.Ellerine sağlık Handeciğim.Sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK LEZZETLİ DURUYORLAR ..SEVGİLERİMLE
Selam Hande ciğim, Tavuklarda nefis görünüyor. Ellerine kollarına sağlık. Ne zamandır ziyaret edemiyorum, yazı yayınlayamıyordum, Nasrettin Hoca ile tekrar döndüm :) Beklerim canım.
nefis nefisss
ellerine sağlık
sevgiler
Mmmm nefis görünüyor susamlı olan herşeyi severim ellerine sağlık.
Sevgiler...
Çok leziz görünüyor:)
ellerine sağlık arkadaşım...
Yorum Gönder