MALZEMELER:
1/2 kg.deniz börülcesi
yarım limon
bir çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI:
Deniz börülcelerinin köklerini,çamurlarını temizleyip iyice yıkayıp bir tencereye koyun,üstünü geçecek kadar su ve karbonat atıp haşlayın.Yaklaşık 10-15 dakika haşlanıp yumuşayan börülceleri süzün.Soğuduktan sonra herbir sapı alttan tutarak sıyırınki içindeki sert liflerden kurtarın,doğrayın.Servis tabağına alıp ben bu ölçüleri kullandım ama arzu ettiğiniz miktarda limonsuyu,zeytinyağ ,tuz katıp sarımsak doğrayıp kaşıkla şöyle bir karıştırıp servis yapın.Afiyetolsun.
17 yorum:
çok merak ettiğim bir şey şu börülce.
ellerine sağlık canım..
deniz börülcesine bayılırım ama artık hasretiz kendisiyle:)
karbonatı koyma sebebini anlıyamadım.yeşil kalmasımı? kolay soyulması içinmi
HANDECİM CANIM ELLERİNE SAGLIK AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
Normal börülceyi çok kullanıyorum tane tane olanını.Bu deniz börülcesini hiç yemedim...Çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık...
çok severim deniz börülcesini ve nerde görsem kaçırmadan alırım. istanbulda öyle her an bulunmuyor çünkü. sevgiler
hiç denemedim bende ama tarife bakılırsa nefis bir şey eline sağlık
ellerine sağlık canım...mmmm nefis olmuş...
Merhabalar Handecigim, ellerine saglik ugramayali ne güzel tatli ve yiyecekler yapmissin. Deniz börülceside hic tatmadigim lezzetlerden, nefis görünüyor. Ayrica gecirdigin harika tatil fotoloarida cok güzel paylasimlarin icin tesekkürler, sevgiler,...
HANDECİM PİKNİĞİME GELECEKSİN DEMİ FACEDE REDDETMİŞSİN :((
hmmm ne kadarda çok özledim... istanbul'dada bulunurmu acaba ki?
ellerine sağlık..
Yaa ben bu sene yemek kısmet olmadı :(
Canım çok çekti şimdide...
Öpüyorum kocaman
selam canım...birbirinden güzel tatları sıralamışsın. hepsi nefis görünüyor......ellerine sağlık canım .
Bende henüz yemeyenlerdenim ama ilk gördüğüm yerde alıp deneyeceğim.
ellerine sağlık nefiss görünüyor.
sevgiler
Yıllar önce İzmir'de denemiştim deniz börülcesini; o gün bugün vazgeçemediğim lezzetlerden biri oldu...Çok severim...Ayıklaması biraz problemli olsa da o lezzete ulaşmak için değer...
Ellerine sağlık canım...
Sevgiyle kal,
Değişik bir llezzet olsa gerek ellerine sağlık:)
nasıl severim hatta taparım :) ama hiç deniz borulcesi pişirmedim. tarifi alıyorum. bu arada soyleşin için tekrar teşekkur az önce yayınladım sayfamdasın :)
İzmir dışında bulunabildiğini bilmiyordum deniz börülcesinin ben de bu aralar tarifini yazacaktım. Ege'ye ait bir lezzeti gündeme getirdiğin için teşekkürler :) Sevgiler
Yorum Gönder